Fysiotherapie Het Nieuwland | Fysiotherapie in Dieren

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Wij zullen allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren die mogelijk uw pijn veroorzaken nader onderzocht. Specifiek wordt in die spieren gezocht naar zogenaamde triggerpoints, de pijnlijke plekken. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Door het aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier ontspannen. 

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van korte duur.

Wilt u een afspraak maken? Voor dry needling kunt u terecht bij Suzanne en Sven. Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Contact ons

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u via de onderstaande button. Graag tot binnenkort!

Met vriendelijke groet,
Sven van Scharrenburg en Suzanne Dofferhoff
Fysiotherapie Het Nieuwland

× Hoe kan ik je helpen?