Fysiotherapie Het Nieuwland | Fysiotherapie in Dieren

GLI Gecombineerde Leefstijlinterventie

Een gecombineerde leefstijlinterventie is gericht op het verminderen van overgewicht en een gezondere leefstijl. Dit wordt aangepakt met een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Verschillende zorgprofessionals kunnen een gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden, zoals diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches.

Wij bieden het CooL-programma aan.

Het CooL-programma staat voor Coaching op Leefstijl. Het wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken.

Het Cool-programma

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar we gaan ook aan de slag met beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

Wat kan je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

Je werkt samen met je CooL-coach aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De leefstijlcoach ondersteunt je om je gedrag te veranderen.

Je kijkt samen met je coach naar wat er nu al goed gaat.

Je stelt samen met je coach doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.

Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

Wat verwachten we van jou?
Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald.
Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:
18 jaar of ouder bent,
overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)
Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Hoe kun je meedoen?

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen naar een CooL-coach. Je mag ook zelf contact opnemen met een CooL-coach. Voordat je je eerste afspraak hebt met je coach, heb je wel de verwijzing van je arts nodig.

Voor gecombineerde leefstijlinterventie kunt u terecht bij Suzanne Dofferhoff:
Tel: (06) 82102441

Contact ons

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u via de onderstaande button. Graag tot binnenkort!

Met vriendelijke groet,
Sven van Scharrenburg en Suzanne Dofferhoff
Fysiotherapie Het Nieuwland

× Hoe kan ik je helpen?